IV Jornades Construïm El Futur
SEBASTIÀ SERRANO ens va xerrar de Comunicació, adolescència i Educació.
El passat dijous dia 28 d'abril encetàrem les IV Jornades Construïm el Futur, amb el primer tema a càrrec de Sebastià Serrano (professor de Teoria de la Comunicació i Lingüística de la Universitat de Barcelona) titulada "Comunicació, adolescència i educació als inicis del tercer mil·lenni". Va ser una conferència prou interessant, en què el professor Serrano va dividir en tres parts: una primera sobre la teoria del cervell, centrant-se sobretot en el cervell adolescent; una segona part en que va fer elogi de la comunicació, i com d'important és en la vida; i una tercera part en què va voler donar alguns consells als assistents sobre felicitat, amor, relacions humanes...
Serrano va mostrar la seva passió pel coneixement en una conferència de més d'una hora que havien presentat el alumnes de tercer d'ESO amb dos vídeos, un primer sobre un treball de camp que ells mateixos havien preparat, i un segon sobre les emocions i el llenguatge dels sentits, enregistrat a Cala Mesquida. Els podeu veure a jornadesconstruimelfutur.blogspot.com
Assistiren a l'acte prop de tres-centes persones que gaudiren d'una meravellosa classe i d'un gran professor, Sebastià Serrano.
Xerrada amb Sebastià Serrano
Els alumnes de Processos de Comunicació vàrem tenir l'oportunitat de parlar una mica amb Sebastià Serrano. Els deu minuts que varem estar amb ell, li varem demanar què hauríem de fer per ser uns bons alumnes i què han de fer els professors per ser mes bons professors. A la primera pregunta ens va contestar que per ser un bon alumne el que es necessita es concentració i atenció i que de cada vegada ens costa mes concentrar-nos. Els professors, per ser bons professors, han de saber com atreure l'atenció als alumnes, mirar que no es desconcentrin, i motivar-los, per això es imprenscindible que els alumnes estiguin motivats amb el seu treball in els professors amb la seva feina. Cal passió i vocació, ens deia Serrano. Va ser tot un plaer poder xerrar amb un home que sap tant del cervell. Gràcies Sebastià per aquestes paraules i per dedicar-nos aquests minuts.
AJO MONZÓ ens xerra de seguretat i Internet.
El dijous 5 de maig continuàrem les jornades Construïm el Futur amb la xerrada d'Ajo Monzó (psicòloga i especialista en educació i tecnologia) amb el tema de Comunicació, seguretat i Internet. Va ser una conferència molt enriquidora, on Maria José va separar l'acte en tres parts: la primera on ens va explicar com ella veu el món de l'internet i ens va explicar que és com una ciutat invisible; la segona part, explicant-mos alguns dels perills d'internet; i la tercera part, per acabar, en què ens va voler mostrar un vídeo del matemàtic i filòsof Bertrand Russell, de l'any 1959, en què donava dos consells, un de filosòfic i un de moral, als ciutadans del nostre moment, del s. XXI.
Assistiren a la conferència prop de 230 persones que pogueren escoltar la seva xerrada i el treball que realitzaren els alumnes de segon d'ESO entorn a aquest tema. Podreu veure el vídeo de presentació de l'estudi i del tema a
Xerrada amb Ajo Monzó
Aprofitant que Ajo ens visitava, abans de començar la conferència no vàrem voler deixar passar l'oportunitat de xerrar una estona amb ella i demanar-li algunes qüestions que teníem relacionades amb el tema que ella domina: la seguretat a Internet.
Ens va explicar un poc la seva carrera professional, que va començar l'any 1995 amb el seu treball, especialment Internet i Joves. Per a ella Internet és com una gran ciutat de tres milions d'habitants que li agrada molt, encara que té alguns riscs que sovint la gent no coneix. Ha fet entre 500 o 600 conferències des de l'any 1997, encara que sobre el tema que va tractar al Teatre només fa tres anys que s'hi dedica.
Li vàrem demanar a veure si alguna vegada ha tingut algun problema per les xarxes socials i ens va contestar que no en recordava cap, però que probablement sí que alguna vegada s'haurà penedit d'haver dit o fet alguna cosa, perquè a tots ens pot passar, encara que no ho reconeguem. Sí, en canvi, que va compartir amb nosaltres una història familiar un tant desagradable que li va tocar viure per un mal ús del Facebook.
Ajo Monzó ens ha fet veure la realitat del món de les xarxes socials, i li estam molt agraïts.
Les properes conferències seran:
Dijous 12 de maig, L'efecte smartphone. Connectar-se amb sentit, a càrrec de Manuel Armayones.
Dijous 19 de maig, Comunicació i informació per a tots. ¿Com explicar les notícies a pares i fills? A càrrec de Jordi Gil.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Les opinions constructives són les que ens ajuden a millorar