dijous, 19 de maig del 2016

ACABEN LES IV JORNADES CONSTRUÏM EL FUTUR

ACABEN LES IV JORNADES CONSTRUÏM EL FUTUR
L'efecte Smarthphone. Connectar-se amb sentit

El passat dijous 12 de maig es va fer la tercera conferència de les IV Jornades Construïm el Futur. Els alumnes de 4t d'ESO varen ser els encarregats de preparar acuradament aquest tema: "L'Efecte Smarthphone. Connectar-se amb sentit". Com en les altres conferències, va començar l'acte encapçalat pels alumnes, que presentaren els gràfics que havien elaborat i el vídeo que havien fet on es mostrava amb sinceritat com és de necessari el mòbil per a les nostres vides actualment. Seguidament varen presentar al convidat, Manuel Armayones.

Manuel Armayones, professor dels Estudis de Psicologia i Ciències de l'Educaci, ens va parlar de l'efecte que tenen els smartphones a les nostres vides, ja que hem canviat la nostra manera d'actuar, la manera de comprar, de viure... Fins i tot ja hi ha estudis elaborats pel mateix doctor Armayones, que demostrem que ja existeixen nous trastorns psicològics. També ens va fer veure que no és dolent estar amb el mòbil, que de fet fa uns cinquanta anys pensaven el mateix de la televisió i que encara que una família estigui asseguda al sofà, cada un amb un aparell electrònic, no vol dir que no hi hagi comunicació, si no que és diferent. 

La manera en què es va expressar va ser molt bona, amb el suport de vídeos i una presentació carregada d'imatges il·lustratives, i ens va fer entendre que els smartphones no sempre han de ser bons ni sempre han de ser dolents. 

Gràcies per tot Manuel.



Comunicació i Informació. ¿Com explicar les notícies a pares i fills?

El passat dijous dia 19 de maig es va realitzar la quarta i darrera xerrada de les IV Jornades Construïm el Futur amb la conferència "Comunicació i Informació per a tots, com explicar les notícies a pares i fills".

Els alumnes de primer d'ESO varen ser els encarregats de preparar aquest tema. Per presentar els treballs de gràfics i els vídeos que varen elaborar ho varen fer d'una manera molt didàctica i innovadora on els nins es convertien en presentadors de televisió. Al final, en Sergi va presentar al convidat d'aquesta Conferència, en Jordi Gil.

En Jordi Gil és periodista i presentador de l'informatiu infantil i juvenil "InfoK" del canal Súper 3. Ens va explicar en què es basen els professionals a l'hora de fer notícies d'una manera més entretinguda. Per exemple, si han de fer una notícia a una escola els nins prenen el paper de presentadors, o si han d'explicar alguna cosa ho fan amb dibuixos, gràfics, i no imatges colpidores que puguin ferir als petits. Va dir que fan els informatius de només dotze minuts, ja que la capacitat de concentració d'un nin és d'una mitjana de dotze minuts i si ho fan de més temps, els nins s'avorreixen. El que més ens va agradar a molts dels assistents va ser la frase que va dir: "Els nens no són menys intel·ligents, sinó que han viscut menys". 



La valoració que podem fer d'aquestes IV Jornades Construïm el Futur és molt positiva, perquè el simple fet d'organitzar-les ja és un èxit. Xerrar sobre educaió sempre és positiu, perquè pensam que és la millor manera d'avançar i evolucionar en aquest camp. Els alumnes necessitam canvis constants per no caure en la monotonia, i per aconseguir aquesta motivació el centre Sant Salvador té clar que cal una formació del professorat, dels pares i també dels alumnes. Les noves tecnologies fa anys que viuen entre nosaltres, però necessitam aprendre a manejar-les.
Si a més a més miram la participació de les jornades, més de 850 persones han passat pel Teatre per veure Serrano, Monzó, Armayones i Gil. És un èxit i n'estam molt contents. Ara ja toca preparar les cinquenes Jornades, i ja ens hi hem posat!

Gràcies a tots els ponents que han participat a aquestes IV Jornades Construïm el Futur, i a tots els alumnes, els pares i assistents per haver-nos ajudat a que hagin sortit tan bé.


En podeu veure tots els vídeos a www.jornadesconstruimelfutur.blogspot.com 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Les opinions constructives són les que ens ajuden a millorar