Visita al monestir de Bellpuig
El passat dilluns 18 d'abril, els alumnes de 2n d'ESO anàrem al Monestir de Bellpuig acompanyats de na Maria Gelabert, professora de socials.
Vàrem partir després del primer pati, damunt les 11.30. Al cap de mitja hora de caminar arribàrem al Monestir. Vàrem trobar totes les cases en ruïnes, puntalades, tot queia i no vàrem poder entrar a l'església perquè l'Ajuntament no va trobar la clau. Una llàstima, ja que ens hagués agradat poder-la veure per dins. Així i tot vàrem aprendre i vàrem poder mirar de lluny com vivien els monjos en aquella època. Allà també s'hi pot veure que, al voltant de l'església hi ha marques que ens indiquen que després de La Gran Pesta hi van enterrar molts cossos. Des d'allà abans es podia veure Capdepera, Canyamel i Artà però degut a que avui en dia està descuidat i els arbres creixen ja no es veu.
Quan tornàrem, ens vàrem demanar per què un lloc com aquest està tan abandonat i en vàrem voler saber més. Per això, ens posàrem en contacte amb na Paula Vilchez, Directora Insular de Turisme Promoció Econòmica i Artesania i Regidora de Cultura de l'Ajuntament d'Artà, i en Tomeu Tous, tècnic de l'àrea sociocultural i educativa de l'Ajuntament d'Artà, perquè ens explicassin la situació actual del monestir i quins són els projectes pensats de cara al futur.
Primer de tot, ens vàren dir que s'havia deixat tant de temps abandonat perquè en el passat més immediat no hi havia interès polític. Entre el 2000 i el 2010 es va pensar fer un centre d'intepretació i es va arreglar la part interior de l'esglèsia i la teulada. Al 2010, es va rebre una part econòmica des de Madrid però a causa del canvi polític es van aturar totes les obres.
Ara s'ha tornat proposar arreglar Bellpuig ja que els doblers que reberen al 2010 no es feren servir. La gran prioritat és que aquest monestir no caigui i després, amb l'ajuda econòmica que el consell aportarà anualment, l'acabaran.
Des d'aquí, esperam que al llarg dels anys es vegi el bon resultat d'aquest projecte, i els artanecs puguem gaudir del monestir de Bellpuig, un patrimoni històric i cultural incalculable.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Les opinions constructives són les que ens ajuden a millorar