diumenge, 11 d’octubre del 2015
ERASMUS PLUS AL CC SANT SALVADOR
Erasmus + és un programa europeu a través del qual es pretén conscienciar de la necessitat de la internacionalització dels centres educatius. És per això que el CC Sant Salvador, juntament amb altres centres educatius europeus, hem elaborat un projecte a treballar durants els cursos escolars 2015-16 i 2016-17, titulat “No problems, just solutions”.
Erasmus +, a més, ens permetrà conèixer sistemes educatius d’altres països; compartir estratègies educatives i millorar competències lingüístiques i no lingüístiques del nostre alumnat.
“No problems, just solutions”
El títol “No problems, just solutions” és el nom d’un projecte que fomenta les relacions humanes i l’acceptació i tolerància vers altres cultures.
La idea del projecte va nèixer al passat Comènius en el qual el CC Sant Salvador va participar “Ways to a greener and healthier Europe”. Aquest es va caracteritzar per la ràpida ressolució de petits problemes que varen anar sorgint. A partir d’aquí, entre el nostre centre i l’escola danesa Usserod Skole, va sorgir la idea que, en projectes futurs, treballaríem la resolució de problemes de tipologia diferent.
Els centres participants són els següents: Usserød Skole (Dinamarca), Collège Florimond Robertet (França), Liceo Attilio Bertolucci (Itàlia), Kirkkokadun Koulu (Finlàndia), Agrupamento de Escolas do Barreiro (Portugal) i Vienna European School (Austria).
Conclou el primer viatge a Dinamarca
Com ja sabeu el 4 d'octubre es va iniciar el projecte Erasmus +, a Dinamarca. Hi anaren 7 alumnes de 3r i 4t d'ESO acompanyats dels dos professors, na Maria Gelabert i en Tòfol Massanet.
Na Maria Gili (4t ESO) i na Bàrbara Mascaró (3r ESO) ens han dit que durant aquesta setmana que passaren per Dinamarca varen aprendre molt d'anglès i sobretot s'ho varen passar molt bé. Les dues es van adaptar molt bé amb la família on estaren. Els matins, a l'hora de classe a Usserød Skole feien un projecte en grups. Consistia en cercar un problema que hi hagués arreu del món i inetentar trobar-li una solució. Els capvespres, normalment anaven tots junts a visitar el poble allà on estaven o a visitar la ciutat, Copenhaguen, però a vegades també passaven els capvespres amb les seves famílies. Els agradaria tornar-hi ja que s'ho passaren molt bé i aprengueren molt! Na Maria Gelabert també ens ha dit que ha estat una experiència única pels alumnes i per a ella mateixa, i que ha après molt dels companys de professió europeus. Ella i en Tòfol, a les 8, com tots els alumnes anaven a l'escola i a vegades coincidien amb les activitats que feien tots junts.
Diu que fer aquests viatges és una bona manera de posar en pràctica l'anglès que aprenen a les classes.
Proper destí: Finlàndia, gener 2016
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Les opinions constructives són les que ens ajuden a millorar