dijous, 14 de desembre del 2017

ENQUESTA SORTEIGS DE NADAL

On és la sort?

Des del 1812 fins ara, s’han celebrat 206 sorteigs de Nadal. Hi juguen 100.000 números, del 00000 al 99999, i es venen 170 sèries. Cada número complet costa 34.000 euros; cada bitllet costa 200 euros; i cada dècim 20 euros. Els espanyols, es gasten de mitjana uns 48 euros per cap.

El passat dilluns 27 de novembre vàrem sortir al carrer i demanàrem a la gent si comprava dècims de la loteria de Nadal. Un 83% dels que varen contestar varen dir que si i només un 17% va dir que no comprava la loteria de Nadal.  


Dels que varen contestar que sí, els hi vàrem demanar què es gastaven amb els dècims. Podreu veure els resultat a les fotografies següents.


  

BON DIA TOT LO DIA

Nova edició de la revista “Bon Dia Tot Lo Dia”

Pròximament sortirà la nova edició de Nadal número 13 de la revista “Bon Dia Tot Lo Dia”.

Enguany farà tres anys que els alumnes de processos de comunicació realitzen la revista del centre, que surt un o dos números trimestralment, on explicam tot el que passa tant a dins l'escola com a fora, sempre que tengui alguna cosa a veure amb el nostre centre escolar. Tenim diferents apartats: explicam les excursions, els viatges (Erasmus), totes les activitats que realitza els alumnes de l’escoleta, d’infantil, de primària i d’ESO. 


Enguany s'ha millorat la manera de treballar, gràcies que a l'escola s'ha adaptat una nova aula d'audiovisuals amb millores de material informàtic com tres equips iMac on hi podem fer tant la revista com el bloc de l'escola... Aquest any els nous encarregats de processos de comunicació hem decidit innovar la revista “Bon dia tot lo dia”, el bloc d’ESO i moltes coses més. La darrera edició de la revista “Bon dia tot lo dia” va sortir el dia 23 de novembre i esperem que vos hagui agradat la nova edició.


 

VIATGE D'ESTUDIS 4T D'ESO

4t ESO recapta doblers per al viatge d’estudis

Els alumnes de 4t d’ESO organitzen diferents tipus d’activitats per recaptar doblers per finançar el seu viatge d’estudis de final curs a Itàlia. Varen començar a l’estiu i es posaren a vendre llimonada casolana al mercat d’Artà, ventalls fets a mà i també bunyols pel dia de les verges. A més, cada setmana els alumnes venen berenar el temps del pati: panets de formatge, tonyina o pernil dolç, “quelymeriendas”, sucs i lacaos.

També pel mercat del primer diumenge de cada mes, venen llimonada casolana, pastissos i dolços fets a casa.


dilluns, 11 de desembre del 2017

CIÈNCIES APLICADES I RECOLLIDA DE PILES

Ciències aplicades

Des de l’any passat, al col·legi es realitza una assignatura anomenada ciències aplicades que consisteix a poder conscienciar i sensibilitzar les persones de la importància de cuidar el medi ambient.

Aquesta assignatura la duu a terme el professor de Biologia i de Física i Química, en Pere Riutort. En aquesta activitat hi participen un petit grup de 6 alumnes de 4t d’ESO, els quals han elegit com a optativa Ciències Aplicades.

Com molts sabeu, avui en dia un nombre important depobles, entre els quals s’hi inclou Artà, des de 2014 han adoptat el programa de reciclatge, per cada vegada anar cuidant més el món on vivim, amb una forma tan senzilla i pràctica com treure els fems a la porta de casa, de manera selectiva.

Aquests nins i nines cada dilluns passen per les classes a recollir el material de reciclatge, tal com el paper i el plàstic que tenen uns poals específics. A més, són els encarregats  que el pati estigui més net degut a que vigilen una mica que tothom tiri els papers i restes orgànics al seu lloc

Els alumnes asseguren que els agrada fer aquesta tasca perquè no els hi costa molt.

Els nins de primària  des de ben petits es comencen a adonar de la importància que té cuidar el món en què vivim i viurem per molts d’anys, i aquest tema és cada vegada més important i necessari, per això el pares, gent adulta i l’escola en general, haurien d’ensenyar aquests valors als més petits de la casa. Bona feina!





Recollida de piles

Els alumnes de Primària estan realitzant una recollida de piles per reciclar. Els alumnes han fet una capsa amb cartó per ficar les piles que la gent ja no utilitza. El motiu d’aquesta recollida es perquè els alumnes de Ciències Aplicades de 4t d’ESO volen fer una recollida de piles, amb motiu de reciclar. Cada dia tota la gent que vulgui pot anar a deixar les piles que ja no utilitzi a l’entrada de Primària.







CENTRE CAMBRIDGE

Som centre Cambridge

Enguany el nostre centre s’ha associat a la Universitat de Cambridge, i això ens dona la possibilitat, entre d’altres, de fer els exàmens oficials d’aquesta prestigiosa Universitat, i obtenir els títols europeus. 

Gràcies a aquest conveni, intentarem, a partir dels propers cursos, tenir la possibilitat que gent que no estudia a la nostra escola es pugui examinar igualment aquí, és a dir, que es pugui examinar al CC Sant Salvador.

Aquests exàmens aporten un certificat a nivell europeu. El CC Sant Salvador aposta per l’anglès i perquè els nostres estudiants tenguin un bon nivell de llengua estrangera, ja que obre moltes portes de cara al futur.

Margalida Cantó, una de les responsables d’aquest projecte, cap d’estudis d’ESO i professora de matemàtiques i tecnologia, afirmaque aconseguir ser una escola Cambridge és possible només si tens un bon projecte a presentar. També confirma que tots els exàmens que es facin dins aquest projecte tenen un certificat a nivell d’Europa, i que l’escola va fer aquest pacte amb la Universitat de Cambridge perquè “volem que els alumnes puguin tenir un títol del seu nivell d’anglès, tenint en compte que és optatiu”.