dilluns, 22 de febrer del 2016

VISITA DE NÀDIA GHULAM

Visita de Nàdia Ghulam

El passat dilluns 22 de febrer, alguns alumnes de tercer i quart d'ESO juntament amb els mateixos cursos del col·legi Sant Bonaventura varen anar al teatre d'Artà perquè Nàdia Ghulam els venia a fer una petita conferència del llibre que va escriure de la seva vida: el Secret del meu turbant.

Primer els va explicar la seva experiència  sobre una bomba que va caure al damunt de la seva casa, quan ella només tenia 8 anys. A causa d'aquesta bomba va sofrir 14 operacions sense anestèsia a l'Afganistan i 4 amb anestèsia a Badalona gràcies a una família catalana que la va acollir. Però abans de l'adopció, quan es va despertar del coma, tot havia canviat. Al seu país varen implementar noves lleis injustes cap a les dones: les noies no podien anar a l'escola, no podien anar a treballar, etc.

Na Nàdia Ghulam es va sentir obligada a viure la vida com si fos un home des dels 11 anys al 22, per poder dur el menjar a casa seva, perquè el seu pare estava molt malalt a causa de la guerra i per la pèrdua del seu germà.

Des que la varen acollir i va superar les operacions va estudiar i encara estudia. Aprèn  català i informàtica, i també estudia integració social i matèries que tenen a veure amb  la qualitat del treball de les ONG.

Per finalitzar la conferència els alumnes assistents  li varen fer preguntes, les quals ella va contestar amb anècdotes i amb molt de gust. Després d'això ella va firmar alguns llibres.


Tots els alumnes coincidiren a dir que la conferència els va agradar molt. Tenir l'oportunitat de conèixer en persona a una dona que ha tengut aquesta història tan commovedora. Moltes gràcies per aquest moment, Nàdia!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Les opinions constructives són les que ens ajuden a millorar