divendres, 22 de gener del 2016

ERASMUS + A FINLÀNDIA


El passat 22 de gener, na Kelly Morey, en Sebastià Gomila, en Pere Joan Infante, en Manolo Pozo, na Laura Gili, n'Antònia Massanet i na Laura Pozo, juntament amb en Tòfol Massanet i en Pere N. Riutort  varen anar a Finlàndia, amb el projecte Erasmus +.

Es veren a la plaça del pes tots junts a les 10.15h i partirien cap a l'aeroport, allà agafaren el primer vol a la 13.40h, hora mallorquina, i arribaren a Londres a les 15.15h, hora anglesa, llavors a les 18.15h agafaren l'altre vol, cap a Helsinki, hora anglesa, allà arribaren a les 23.10h, hora finlandesa. Agafaren l'autobús cap a l'hotel, on passaren dos dies per agafar el darrer vol. Al matí següent, just sortir al carrer, començaren a fer fotos de la sorpresa de veure tanta i tanta neu! Primer varen anar a barenar i llavors a visitar la ciutat. 


Passats els dos dies a la capital de Finlàndia, varen anar a l'aeroport, ja que el vol partia a les 20.30h.  En arribar a la porta on embarcaven, trobaren els danesos, tots contents i es donaren una forta abraçada, ja que alguns havien vengut a Mallorca i els enyoraven molt. Llavors varen veure un altre grup i eren els Francesos, es varen començar a conèixer i es varen dur molt bé! Seguit varen agafar tots l'avió i arribaren a Kuopio, a les 21.30h aterraren molt contents i nerviosos perquè ja només quedaven dues hores de bus per arribar a Nurmes i poder veure a les famílies aquí on anaven. Va arribar el moment en què es veurien per primera vegada, moment en què es veren molts de petons i aferrades. Cada alumne va anar amb el seu nou amic finlandès, molt nerviosos ja que no el coneixien gaire, però totes les famílies eren molt amables, simpàtiques, i eren molt atents amb els nous hostes i els feien molt de cas. Tots els d'estudiants varen veure que hi podria haver confiança des de la mateixa nit.

Al matí següent varen anar tots a les 8.00h al col·legi. Era bastant gran i varen deduir de seguida que era una escola molt silenciosa on tothom respectava les normes. 

Abans d'entrar a l'aula on feren activitats per conèixer-se tots els estudiantes dels  diferents països, tots es varen haver de llevar les sebates, com a costum d'allà. En acabar aquelles activitats eren les 10.30h i allà ja era hora d'anar a dinar. En acabar de dinar varen anar a fer més activitats per conèixer-se encara millor i a les 14.00h cada un va anar cap a cases. Varen passar el dia amb la família per conèixer-se més, a les 18.00h la gent ja havia sopat, una costum també molt diferent al nostre.

Tota la gent i tot el que havien conegut era fascinant! 


La setmana que varen passar a Nurmes:

Varen anar a pescar dins un foradet al gel; varen anar a fer esport junts; feren diferents activitats de tecnologia (ganivets, culleres, talla pizzes, etc); patinaren damunt gel; passaren un dia pel bosc fent diferents activitats amb la neu (jugar a futbol a damunt la neu, fer ninots de neu, torrar el menjar, fer un tràiler, anar amb raquetes de neu, etc.); també varen anar a la sauna; feren tir amb arc; un dia varen fer una festa on hi havia música, menjar, i altres.  Menjaven diferents verdures i molt de peix fresc, com ara el salmó.


El darrer dia tots ja estaven molt tristos, ja que al matí varen partir els francesos, danesos i portuguesos, i el dia abans havien partit els austríacs. Els italians i els mallorquins partien al vespre. Va arribar l'hora de anar cap al col·legi per partir cap a l'aeroport. En aquell moment de pujar a l'autobús hi va haver molts de plors i juntament moltes aferrades i petons, va ser un moment molt trist però ja havien de pujar a l'autobús i partir. Quan va partir, hi va haver encara mes plors, però tothom es va anar calmant ja que podien seguir en contacte. Després de dues hores varen arribar a l'aeroport de Kuopio i allà varen tornar a començar a agafar avions, el primer va ser a les 18.05 i varen arribar a les 18.50h a Hèlsinki, allà varen despedir-se dels Italians i llavors varen anar a un hotel ja només els mallorquins, per dormir i així a lon demà que ja era dia 31 a les 07.40h partir cap a Londres i allà arribaren a les 9.00h, hora anglesa, hi passaren unes hores i a les 16.45h ja partiren. Allà hi havien tots els pares esperant ansiosos per tornar a veure als seus fills, varen fer cotxades i en arribar a Artà ja varen anar cada un cap a la seva casa.


Els estudiants que varen anar a Finlàndia troben que va ser una experiència molt bona: poder conèixer molta gent d'altres països, i amb ells aprendre més anglès, conèixer altres cultures, tradicions, diferents climes, i altres. En conclusió, els va agradar molt i esperen poder tornar a veure tota la gent que varen conèixer a aquesta experiència de l'Erasmus +.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Les opinions constructives són les que ens ajuden a millorar