dissabte, 30 de gener del 2016

DENIP, DIA ESCOLAR DE LA PAU I LA NO VIOLÈNCIA

DENIP. Dia Escolar de la
No-violència i la Pau


Què es el DENIP?
El DENIP és el "Dia Escolar de la No-Violència I la Pau", i promou valors com la tolerància, la solidaritat, el respecte als Drets humans, la no-violencia i la pau i el seu misatge diu: "L'Amor universal és millor que l'egoisme, la No-violència és millor que la violència, i la Pau és millor que la guerra".  Es celebra dia 30 de gener a les escoles, i commemora l'aniversari de Mahadma Gandhi. El dia de la pau, tanmateix, s'hauria de celebrar cada dia, i pau, n'hi hauria d'haver sempre



Dia de la pau

El passat 30 de gener l'escola CC Sant Salvador va fer honor al dia de la pau. Els alumnes varen fer diferents activitats, per exemple, infantil varen fer coloms; els més grans, que són els de quart, cinquè i sisè de primària es varen aprendre, com els d'ESO, la canço de ''imagine''.
Els de 2n i 3r de primària, apart de fer colomets que a les ales duien paraules que signifiquesin ''Pau'', van fer un dibuix que representava una escena on no hi hagues violència. 

Els alumnes de 5è i 6è de primària es varen pintar una colometa de la pau a la mà. I podien participar al concurs de narrativa, també varen participiar al video de s'escola.

Ho varen passar molt bé.

Concurs de narrativa

El CC Sant Salvador, per primer any, va convocar el I certamen de narrativa breu "Camins de Pau". L'objectiu d'aquesta proposta era fomentar l'esperit de la pau i la no-violència, i ser capaços de crear històries entorn d'aquest tema.
Els alumnes des de 5è de primària fins a 4t d'ESO varen poder participar i es varen dividir en dues categories: la primera va ser dels alumnes de 5è fins a 1r d'ESO, i la segona dels alumnes de 2n fins a 4t d'ESO. Els estudiants que varen voler participar varen fer el seu text seguint unes bases semblants a les que es fan servir als concursos literaris professionals.
Dia nou de febrer, en el marc del Mercadet Solidari, es varen saber els resultats dels quatre guanyadors de cada cada categoria.




Enhorabona per la iniciativa, i a tots els participants per haver escrit al favor de la Pau!



Mapa DENIP 
FundiPau, una ONG que treballa perquè cada vegada hi hagi més persones que es comprometin a construir un món sense violència i en pau, proposa diverses activitats i la creació d’un mapa entre tots els centres educatius que celebra la jornada, on es recullin les activitats que s’han fet aquest dia. Els centres poden posar-hi un senyal amb el títol de l’activitat i enllaçar-hi les fotos, els vídeos, els articles, etc. que tenguin penjats a la web del centre.




Aqui us deixam l'enllaç de la web de FundiPau: 

Vídeo de la Pau



El CC Sant Salvador, per celebrar el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP)' enguany ha fet un vídeo entre tots els nins i nines de l'escola per conscienciar sobre la necessitat de crear un món en  Pau. Tots els alumnes de l'escola ens vàrem reunir al pati de baix de l'escola i n'Amal, una alumna de 3r d'ESO, va llegir un text argumentatiu sobre la Pau i la No-Violència que ella mateixa va escriure. Després de la seva lectura, tots els alumnes vàrem cantar la cançó de Imagine d'en Jhonn Lennon i els alumnes de primària i infantil varen mostrar els colomets de la Pau que havien fet. Va ser un moment molt emotiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Les opinions constructives són les que ens ajuden a millorar